Верифицирано

Расистички говор на омраза

13:43 Jan 8 2018 Skopje, Macedonia (FYROM)

Расистички говор на омраза Расистички говор на омраза Расистички говор на омраза Расистички говор на омраза Расистички говор на омраза Расистички говор на омраза
Опис
Говор на омраза на отворена страна на социјалната мрежа фејбук, каде што се ширени експлицитни примери на говор на омраза врз етничка припадност и боја на кожа кон Роми. На самата страна се објавувани расистички содржини со слики на деца.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: да

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0