Верифицирано

Говор на омраза

11:46 May 12 2014 Struga, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза Говор на омраза Говор на омраза
Опис
Говор на омраза во Струга имаше во јавниот простор односно пред влезот во неколку македонски села.Прешкртани се македонските имиња на селата Заграчани, Теферич, Вишни и Горна Белица и до нив е испишано УЧК пред показната стрелка за вртење кон патот што води кон истите. Како и на интернет порталите.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Омраза и навреди во Струга

13:37 Apr 03, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Говор на омраза на етничка основа во Струга

13:22 Apr 02, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Говор на омраза во јавен простор во Струга

13:38 Apr 14, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Оштетени табли на пат во струшко

12:07 May 15, 2014

Struga, Macedonia (FYROM), 1.73 Kms