Верифицирано

Село гори, педерите оро играат

22:57 Jun 29 2020 Скопје

Село гори, педерите оро играат
Опис
На фејсбук профилот на Претседателот Стево Пендаровски нотиран е говор на омраза на објавен пост кој се однесува на #SkopjePride годишнината и правата на LGBT популацијата. Коментарите се исполнети со говор на омраза, како на пр.: „Дојде време педерите да ги величите пу јазк срам ми е од вас и вашите прозападни гледиштa“, „ Имате 2 милиона нормални луѓе, а не сте примиле ниеден, но затоа извитопереноста ја претставувате како нормалност.“, „само не знам на што се горди? да не се мачат да прехранат семејство, па да се горди?“, „државата пропаѓа, педерите оро играат“, „никакви права само некоја институција или метод за лечење на умноболните“. и ред други.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0