Верифицирано

Време е за македонски премиер, веќе имавме бугарофил, гркоман и шиптар

13:01 Jun 6 2020 Скопје

Опис
На ден 06.06.2020-та година, во 13:01 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност/политичка припадност, напишан од твитер профилот @thewolfmk. Авторот споделил твит од лидерот на ДУИ, Али Ахмети, дополнувајќи со коментар „Време е за македонски премиер! Имавме србоман, бугарофил, гркоман и шиптар веќе.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0