Верифицирано

Песна против Заев

19:10 Mar 10 2020 Скопје

Опис
На порталот shilomagazine.com.au и на нивната ФБ страна @Shilo Magazine Шило Магазин (https://www.facebook.com/www.shilomagazine.com.au/) обајвено е видео каде фолк пејач од нашата држава (Спасен Силјановски) пред македонска публика во Австралија пее песна „Судбина тешка“, во која ги заменува зборовите нагласувајќи „пуста да ти биде ЗАЕВ судбината, што ни ја зема татковината...“. На ФБ постот има 241 коментар и 197 споделувања. Дел од коментарите се осудувачки за пејачот и неговот изразување, но поголем дел се поддршка за него и ширање на омраза против Зоран Заев.Понатаму, видеото е сподлеувано на профили со патриотски слики, но и на ФБ групи си називи „Macedonski Nacionalni interesi", „Анти НАТО“, „Битка за Македонија“, и тн.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал,Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: Веста е пренесена на интерент портал, но настанот се случил во Австралија.
Јавен настан: Концерт

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0