Верифицирано

"СМРТ ЗА ПРЕДАВНИЦИТЕ БЕ !"

17:33 Sep 18 2019 Скопје

Опис
На ден 18.09.2019 година (Среда) забележан е говор на омраза поради политичка припадност на објава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија" и истата гласи: "ОВИЕ ТРЕБА ДА СЕ ТЕШКИ ИМБЕЦИЛИ ЗА ДА НОСАТ ОВАКВО НЕШТО !СМРТ ЗА ПРЕДАВНИЦИТЕ БЕ !#НИКОГАШСЕВЕРНА#СЕКОГАШМАКЕДОНИЈА#СОНЧЕВАРЕВОЛУЦИЈА#SUNNYREVOLUTION". Говор на омраза по ист основ се забележува и го коментарите од страна на:Beti Mite Atanasov ("Besilka na plostad vo skopje eden glaven i drugite ima da trcat i kese naucat odma kako treba"); Pavle Gelevski ("Ovie gubrina samo za vo buniste tamu neka skapat").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0