Верифицирано

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет

13:19 Jun 2 2019 Скопје

Опис
На ден 20.05 (Понеделник)2019 година,лицето Костадин Тасевски на неговиот профил на фејсбук објавува слика со текст коментирајќи го одржувањето на Парада на гордоста во Скопје.
Објавата е со говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, користејќи го зборот '' педериве''
Објавата точно гласи :
''Во Скопје на 29ти Јуни ќе се оддржи парада на гордоста! Едно ме интересира, на што се гордеат педериве? ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0