Верифицирано

Говор на омраза поради пол и род

19:23 Apr 14 2019 Скопје

Опис
На ден 14.04(Недела)2019 година, порталот MKD.mk на фејсбук објавува вест која гласи : '' Заев на митингот за Пендаровски :
ќе добиеме европски претседател ''
При таа објава е напишан коментар кој гласи :
'' ЌЕ ДОБИЕТЕ ПЕДЕРСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ''
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0