Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност, религија и религиско убедување

11:03 Apr 9 2019 Скопје

Опис
На ден 14.03 ( Вторник) 2019 година, поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи за време на церемонијата на поставувањето на камен темелникот на џамијата во скопското село Арнакија се обраќа до присутните и им се заблагодарува за нивното присуство.
При обраќањето тој се обраќа со зборови кои содржат говор на омраза, и истите се недолични.
'' Можете да видите со каква дива животиња народ живееме, затоа немаат идентитет и нема никогаш да имаат. Без разлика што ние сме сакале да им помогнеме.. Не се помага на безчусвителниот, не се освестуваат. Местото Лажец,кој го знае кој не, е село мултиетничко има муслимани, православни христијани, има македонци не знам тие како себеси си се нарекуваат...има албанци.
Има 2 цркви,бројот на народите е ист, има две цркви а ниту една џамија. Сто подземни далавери прават и сеуште не се освестени. Дај боже мене господ душата да не ми ја земе додека не поставам камен темелник на џамијата ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0