Верифицирано

"Еден циган, еден ѓуптин, еден шиптар, еден педер, еден ќор"-Говор на омраза поради политичка припадност,поради етничка припадност,сексуална ориентација и родов идентитет

12:47 Feb 22 2019 Скопје

Опис
На ден 22.02.2019 (Петок) на Фејсбук страната "Дневна доза Политички Циркус" објавена е фотографија од Владимир Бучковски, Амди Бајрам, Мендух Тачи. Во коментарите пода објавената фотографија забелажан е говор на омраза поради политичка припадност,како и поради етничка припадност,сексуална ориентација и родов идентитет. Коментарите со говор на омраза се оставени од страна на:Ристе Стојановски("Ubavo se namesteni, samo fali naredba za strelanje i see taka lagano da see strepa i namesto ogradata da se nadenat na kolovi i taka da ostanat see dodeka Cavki i gavrani ne im gi odnese posledna koska od nivnovo predavnicko sosmrdeno teloo..");Tickets To Anywhere ("еден циган, еден ѓуптин, еден шиптар, еден педер, еден ќор").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0