Верифицирано

Мајко, каде ме роди меѓу педери?

15:00 Jan 27 2019 Скопје

Опис
На ден 27.01.2019-та година, околу 15 часот, на фејсбук профилот на Hasan Selmanovski, забележан е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, насочена кон сопственикот на 1ТВ Бојан Јовановски. Постот е во контекст на неговата изјава дека се смета за хуман човек и може да ја води Македонија како претседател на државата.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0