Верифицирано

“Шиптарот Таљо”-Говор на омраза поради етничка и политичка припадност,излагање подбив на претставници на странски држави од страна на М. Неделковски

10:49 Jan 24 2019 Скопје

Опис
На ден 24.01.2019 (четврток), забележана е Фејсбук објава со говор на омраза поради политичка припадност и етничка припадност, како и излагање подбив на претставници на странски држави од страна на Миленко Неделковски. Објавата гласи:“Ненародниот нов претседател на Венецуела кој не е изгласан од народот ама е признаен од САД, сам на себе си дал заклетва во својот кабинет!!!
Ова исто како и со шиптарот Таљо. Без потребна бројка, надвор од процедура, со кршење на закон и устав. Ама со Вашингтонско силеџиство.
Во Венецуела им треба нафтата, во Македонија им смета името...
И, така... Тоа е тоа руско мешање.
https://sputniknews.com/latam/201901241071759429-venezuela-defense-minister-armed-forces/“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 1