Верифицирано

Воки 13 е неуспешен абортус и грешка на природата

09:23 Jan 21 2019 Скопје

Опис
На ден 21.01.2019-та година, 09:23 часот, на твитер профилот @Vlatko100janosk, забележан е отворен говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, насочена кон сопственикот на 1ТВ Бојан Јовановски. Постот е во контекст на обвинувањата на релација Бојан Јовановски – Зоран Азманов. Авторот на статусот пишува: „Абе дочекавте еден хермафродит, грешка на природата, неуспешен абортус, кој има име БОКИ 13 да ве рекетира.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0