Верифицирано

Manastir vo Tetovo

21:49 Mar 30 2024 Прилеп

Manastir vo Tetovo Manastir vo Tetovo
Опис
На ден 30.03.2024 година, во 21:49 часот, објавен е говор на омраза врз основа на политичка припадност, родова основа и сексуална ориентација, како коментар на фејсбук објава, од профилот @goce.gorgiev1. Во коментарот на објавата пишува: „Дуи терористи кој убиват албанци. Финансирани од Израел убиват 85 години муслимани и го финансират дуи да ги убива албанците. А албанците се со нас затоа сега албанците и македонците на гласање че го уништат ДУИ. СДСМ и ВМРО нацисти курви педеришта. Слобода за македонци и албанци само смрт за дуи сдсм и вмро“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0