Верифицирано

Говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност

14:09 Mar 30 2024 Прилеп

Говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност Говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност
Опис
На ден 30.03.2024 година, во 14:09 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава, од профилот @CeneStojanBoris. Во коментарот на објавата пишува: „Да се постават 2-3 снајпера на калето ништо друго не треба“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа
Отежителни околности: Говор на омраза со поттикнување на насилство

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 50 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0