Верифицирано

Нема шиптари кои ќе и се мешаат во владеењето

22:39 Mar 26 2024 Прилеп

Нема шиптари кои ќе и се мешаат во владеењето
Опис
На ден 26.03.2024 година, во 15:39 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како фејсбук објава од профилот @Artista008. Во објавата пишува: „Нема шиптари кои ќе и се мешаат во владеењето затоа, и да ја уназадуваат белокапци“.
Повеќе податоци
Вид на говор: Вознемирувачки говор/Сексуално вознемирување
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 30 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0