Верифицирано

Шипалскине исламски терористи не треба да живеат кај што има други луѓе

19:43 Dec 1 2023 Прилеп

Шипалскине исламски терористи не треба да живеат кај што има други луѓе Шипалскине исламски терористи не треба да живеат кај што има други луѓе
Опис
На ден 01.12.2023 година, во 19:43 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава од профилот @Цветко Спасија Талески. Во коментарот на објавата пишува: „Шипалскине исламски терористи не треба да живеат кај што има други луѓе, туку изолирани во гета, затворени, под посебен режим.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Приближна возраст: 60 години

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0