Верифицирано

Сечени сте. Шипаци смрдени

18:36 Nov 14 2023 Прилеп

Сечени сте. Шипаци смрдени Сечени сте. Шипаци смрдени
Опис
На ден 14.11.2023 година, во 18:36 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како коментар на фејсбук објава од профилот @damceski.gligor. Во коментарот пишува: „Сечени сте. Шипаци смрдени“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0