Верифицирано

Стоп за шиптаризација на Република Македонија

18:07 Nov 7 2023 Прилеп

Стоп за шиптаризација на Република Македонија
Опис
На ден 07.11.2023 година, во 18:07 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како фејсбук објава од профилот @Делчеоски Гоце. Во објавата пишува: „Стоп за шиптаризација на Република Македонија. Ех Македонци до кое дереџе дојдовме племиња да ни ја водат Македонија во погрешна насока. Шиптар да ја втурне Република Македонија во пеколот во ЕУ и НАТО. Со поддршка од НАТО Шиптарите сакаат голема Албанија, условите за во НАТО се од шиптарска страна. Шиптар премиер на Република Македонија, друго уставни измени, бришење на се што е македонско ете ја помошта од НАТО за Шиптарите. Дали сум во право или пак не?“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0