Верифицирано

Кога шиптар владее во Македонија тие се криминалци и си имаат држава за заштита од нивните криминали

12:45 Oct 13 2023 Прилеп

Кога шиптар владее во Македонија тие се криминалци и си имаат држава за заштита од нивните криминали
Опис
На ден 13.10.2023 година, во 12:45 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како фејсбук објава од профилот @dimitar.popivanov.5. Во објавата пишува: „Катастрофа ни се случува! Кога шиптар владее во Македонија тие се криминалци и си имаат држава за заштита од нимните криминали!.. Аа бе каква држава нив не ги интересира Македонија тие се бандити и преку Македонија ги добиваат сите бенефиции и збогатувања.. Држава во ЕУ?... Каква бре држава каква ЕУ?... За тие криминалци им треба само Тодор Александров! Само 2 недели живо и диво ќе клаит под нож! Тодор Александров беше маж и патриота аа тие сега сите се еб... четар криминалци профитери“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0