Верифицирано

Етничко чистење

10:46 Oct 6 2023 Прилеп

Етничко чистење Етничко чистење
Опис
На ден 06.10.2023 година, во 10:46 часот, објавен е говор на омраза врз основа на етничка и национална припадност, како коментар на објава од фејсбук профилот @budimir.apostolski. Во коментарот пишува: „Е тоа е нашата македонска грешка, требаше ЕТНИШКО ЧИСТЕЊЕ да ПРАВИМЕ, па да отвориме ,,ЖУТА КУЌА,, и да им нудиме на БЕЛОСВЕТСКИТЕ-САТАНИ човечки органи, МИТО- ПАРИ на рака на секој ЗАПАДЕН-ФУНКЦИОНЕР и што е најважно да ги ПЕРКАМЕ во тоа ГАЗОВИТЕ НИВНИ ДЕПИЛИРНИ! На ваков начин да ,,работевме,, ние Македонците БИДЕТЕ СИГУРНИ ВЕЌЕ ЌЕ БЕВМЕ ЧЛЕНКА на ЕУ ! И на крајот поздрав до,..... КУРти е ДВОР ти е !“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0