Верифицирано

Овој цигојнеров бугаристански плаче за шамарање

18:27 Aug 2 2023 Прилеп

Овој цигојнеров бугаристански плаче за шамарање Овој цигојнеров бугаристански плаче за шамарање
Опис
На ден 02.08.2023 година, во 18:27 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава од профилот @losoto.malodetule. Во коментарот пишува: „Овој цигојнеров бугаристански плаче за шамарање а тие педерите изродени македонци кои глумат бугари и плукаат по Македонија ќе им го ебам семенчето кога тогаш сум дал заклетва“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0