Верифицирано

Работите за Шиптарите

09:38 Aug 16 2023 Прилеп

Работите за Шиптарите Работите за Шиптарите
Опис
На ден 16.08.2023 година, во 09:38 часот, објавен е говор на омраза врз етничка и национална основа, како коментар на фејсбук објава од профилот @nikola.gjorgjieski.1. Во коментарот пишува: „Да си одиш против својот народ е најбедно паразити работите за Шиптарите застрамете се“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0