Верифицирано

Говор на омраза - жени

13:46 Mar 12 2014 urbancult.mk

Говор на омраза - жени Говор на омраза - жени Говор на омраза - жени
Опис
На сајтот urbancult.mk се појави статија со наслов „Ти дома имаш лавица брат, а те палат пирсани џукели!“, во кој авторот користи погрдни зборови кон жените, и воопшто говор кој го објективизира женското тело и ги повторува стереотипите кои веќе постојат.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

За студентските домови

12:00 Mar 16, 2014

Фејсбук, 0 Kms

Фотомонтажа на Фејсбук

22:47 Feb 16, 2014

Фејсбук, 0 Kms

Хомофобичен говор на Фејсбук

20:58 May 07, 2014

Фејсбук, 0 Kms

Навреда и повикување на омраза

23:36 Mar 07, 2014

Фејсбук, 0.28 Kms