Верифицирано

Кукасти крстови на споменик во Прилеп

13:03 Feb 5 2018 Прилеп

Кукасти крстови на споменик во Прилеп
Опис
Во текот на ноќта помеѓу 17 и 18 јануари 2018 година непознати сторители нацртале кукести крстови на споменикот на Крале Марко во центарот на Прилеп. Инспекциските служби при Општина Прилеп го регистрираа овој вандалски чин, а во текот на денот споменикот беше исчистен.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Умрете комунисти

22:54 Jun 29, 2014

Probishtip, Macedonia (FYROM), 20.69 Kms

Говор на омраза

12:07 Jun 23, 2014

Струга, 20.69 Kms

Говор на омраза

13:38 Jun 30, 2014

Радовиш, 20.69 Kms

statija vo tocka

13:38 Aug 28, 2014

na net go procitav, 20.69 Kms