Верифицирано

Кога циганите протестираат за полициска бруталност, оваа држава не смее да постои

15:45 Sep 26 2020 Скопје

Опис
На ден 26.09.2020-та година, во 15:45 часот е нотиран говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @DevojcetoodMKD. Во твитот кој се однесува на полициската бруталност на Роми во Битола, пишува „кога гледам дека циганите протестираат на #полицискатабруталност дефинитивно си викам дека оваа држава не треба да постои!!! На пола Скопје велосипедите им ги испокрадоа, партали направија од кражби у Скопје, секој втор е циган„ Оф #Македонијо што дочека!“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0