Верифицирано

Шиптари освен од Косово ќе почнеме и од Марс да увезуваме

22:52 Jun 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.06.2020-та година во 22:52 часот, на твитер профилот @izgledakevrne е забележан говор на омраза поради етничка припадност. Говорот на омраза е забележан како коментар на друг пост кој се однесува на изјава на кандидатот за претседател на ДУИ, Насер Зибери. Тој реплицира со зборовите „смешки живи. Шуптари освен од Косово ќе почнеме и од Марс да увезуваме.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0