Верифицирано

Шиптарките што одат на медицина

18:02 Jun 25 2020 Скопје

Шиптарките што одат на медицина
Опис
Нотиран е говор на омраза на твитер профилот Курвин Водењак (@Jovanowsky) врз основа на етничка припадност. Во неговиот твит тој вели: „Шиптаркине се утепаа упишување медицинско за да отидат Германија и Швајцарија.
Затоа ќе нема кој да не лечи, нема доволно сестри. Наместо да се инвестира во кадар кој ќе биде тука за нас, се инвестира во кадар кој заминува кај роднини во странство. Поздрав“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0