Верифицирано

Корона Вирус во Шуто Оризари - Вакцини од нив може да се прави

00:46 Mar 23 2020 Скопје

Корона Вирус во Шуто Оризари - Вакцини од нив може да се прави Корона Вирус во Шуто Оризари - Вакцини од нив може да се прави Корона Вирус во Шуто Оризари - Вакцини од нив може да се прави Корона Вирус во Шуто Оризари - Вакцини од нив може да се прави
Опис
Репортажа од страна на телевизиска екипа проверува во време на вирус корона дали Ромите во Општината Шуто Оризари се придржуват кон владините препораки кои се донесени и поттинкување од нивна страна говор на омраза и лоцирани коментари со говор на омраза кон етничка припаднос во социјалната мрежа фб и дури оправдување на геноцид односно со тоа што Ромите се стекнати со имунитет и полни со антитела па може да се прави вакцина од нив.
Повеќе податоци
Кривични дела: Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал,Фејсбук
Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: 24.mk i press24.mk

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0