Верифицирано

Жбогар е шиптарски зет – полека во сите институции ќе ставаат шиптари

12:29 Sep 12 2019 Скопје

Опис
На ден 12.09.2019-та година, во 12:29 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен како коментар од @Сеирџијата, на твитер профилот на поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски. На споделена објава за функционалноста на судството за која зборува евроамбасадорот Жбогар, профилот @Сеирџијата вели дека тој е „шиптарски зет“, дека новиот в.д. претседател на Уставниот суд е „шиптар“, додавајќи дека „полека еден по еден секаде ќе ставаат шиптари или Власи“.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0