Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

13:47 Sep 2 2019 Скопје

Опис
На ден 26.08.(Понеделник)2019 година, порталот за известување вести '' инфомакс''
објави вест за новиот министер од ДУИ кој е обвинет за малтретирање на работници познат случај наречен '' Мавровски работници '' . При таа објава на фејсбук, истиот ден беа напишени коментари со говор на омраза најчесто поради етничка припадност.

1. '' Sipocite oste ostana na glavata da ni se poserat ''
2. '' Шиптарите си прават како они сакаат, заеб и мафија и свински црева со подземјето ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0