Верифицирано

''ГНИДИВЕ ИЗРОДИВЕ , СТОКА КОМУНИСТИЧКА ''

14:45 Aug 5 2019 Скопје

Опис
На ден 03.08. (Сабота)2019 година, на социјален медиум - фејсбук објави вест за настаните одржани на Мечкин камен.
'' ВИДЕО : Дали на Мечкин Камен се скандираше '' Северна'' или се ширеа лажни вести и монтажи ? ''
При таа објава е напишан коментар со говор на омраза кој гласи :
'' СО ОВИЕ ГНИДИВЕ ИЗРОДИВЕ МОЖЕМЕ ДА ВЛЕЗИМЕ САМО ВО ИСЛАМСКА ДРЖАВА СО МИНАРИНЈА ВО ОХРИД ОД 50 МЕТРА ВО НАЈХРИСТИЈАНСКОТО МЕСТО ОХРИД НИВНИТЕ ТАТКОВЦИ ДЕДОВЦИ ГИ УБИВАШЕ БАБИТЕ МАЈКИТЕ СЕСТРИТЕ ИМ ГИ СИЛУВАШЕ БАШИБОЗУКОТ ГНАСЕН СМРДЕН СЕГА ТИЕ ГИ ДОНЕСОА ГОРЕ НА ГУМЕЊЕ ШОТА ДА ИМ ИГРААТ. ДА ИМ РЕЧИ ТРАЖИЛАЖОН ДА ЛААТ ЧЕ ЛАЈАТ СТОКА КОМУНИСТИЧКА ДНО ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0