Верифицирано

"Истерајте го ѓаволот шиптарски"

13:02 Jul 25 2019 Скопје

Опис
На ден 25.07.2019 (Четврток) забележан е говор на омраза поради етничка припадност на обава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија" и истата гласи: "ОВИЕ МОРА ДА ГИ СНЕМА ОД МАКЕДОНИЈА ! МОРА ПОД ИТНО ДА ГИ СРУШЕМЕ СИТЕ ДО ЕДЕН, СИТЕ ИЛЕГАЛНО ИЗГРАДЕНИ НИВНИ ШИПТАРСКИ СПОМЕНИЦИ КОИ СЕ НАМЕНЕТИ ЗА АНТИ МАКЕДОНИЗМОТ И ВОГЛАВНО ЗА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА !ОВА НЕ Е ЗА ДОБРО НА МАКЕДОНИЈА ! МОРА ПОД ИТНО ДА ГИ СНЕМА !!!". Говорот на омраза поради етничка припадност се забележува исто така и во дел од коментарите оставени под објавата. Коментарите се оставени од страна на: Sofi Sofia ("Isterajte go gavolot siptarski nelegalni i nelegetimna mafija od NASATA TATKOVINA MAKEDONIJA"); Dimitar Avramov ("More maeto shiptarsko fashistichko-komunjarsko, smrt za predavnicite na makedonskiot narod....!"); Tatjana Trajkovska ("ЌЕ ГИ СНЕМА ЗАЕДНО СО ШИПТАРИТЕ НЕ СЕ СЕКИРАЈТЕ ЧАСОТ Е БЛИЗУ"); Ljupco Andreevski ("Da im se poseram ns orelot").
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0