Верифицирано

"Мамето да им го е*ам шиптарско,само метак во глава"-Говор на омраза поради етничка припадност

20:46 May 7 2019 Скопје

Опис
На ден 07.05.2019 (Вторник) забележан е говор на омраза поради етничка припадност на објава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија". Објавата гласи:"ДО КОГА ЌЕ ЌУТЕМЕ И ЌЕ ДОЗВОЛУВАМЕ ДА НЕ ОМАЛОЖУВААТ ВО НАШАТА ТАТКОВИНА, ДО КОГА ЌЕ ДОЗВОЛИМЕ ДА ГИ РУШАТ И ГАДАТ НАШИТЕ ОБЈЕКТИ И НАШАТА ТАТКОВИНА ? ДО КОГА ЌЕ ДОЗВОЛИМЕ ШИПТАРИТЕ ДА ЈА СИЛУВААТ НАШАТА ТАТКОВИНА ? ДО КОГА?!". Во еден од коментарите на оваа објава исто така се забележува говор на омраза поради етничка припадност. Коментарот е оставен од страна на лицето Марјан Костадинов и истот гласи:"Mameto da mi go ebam siptarsko samo Metak vo glava".
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0