Верифицирано

"Стигнаа шиптарите да почнат со полнење..."-Говор на омраза поради етничка припадност.

12:07 Apr 22 2019 Скопје

Опис
На ден 22.04.2019 (Понеделник),забележан е говор омраза поради етничка припадност на опис на Фејсбук објава во групата "Националистичка Македонија". Во Фејсбук групата објавени се фотографии со автобуси над коишто е напишано:"Стигнаа шиптарите да почнат со полнење...".Објавата е напишана на ден на претседателските избори,21.04.2019(Недела).
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0