Верифицирано

"После референдумов, само Ахмети и останати политиканти се ШИПТАРИ"-Говор на омраза поради етничка припадност на Фејсбук статус на Љупчо Палевски

13:40 Nov 28 2018 Скопје

Опис
На ден 28.11.2018 (среда) на Фејсбук профилот на Љупчо Палевски е пронајдена објава од 02 Октомври на која се забележува говор на омраза поради етничка припадност. Тој во објавата има напишано:"После референдумов, само Ахмети и останати политиканти се ШИПТАРИ, останатите се Албанци, не ја лапнаа глупоста на #Зајеб, помеѓу комшија и НАТО, одбраа комшија, добро е ќе не биде, се надевам нема да ја шутнат кофата со млеко од референдумов.#ТРЕТА".На самата објава забележан е и коментар оставен од страна на лицето Владимир Македон-Македонски Битола:"Ами кој гласеше тогаш со ЗА? За мене остануваат Шиптари",коментар во кој исто така има говор на омраза поради етничка припадност.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0