Showing Reports From Feb 16, 2014 to Jul 31, 2019 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 572 Reports

"АЛБАНЦИТЕ СЕ МЕШАНО ДИВО АРАБСКО ПЛЕМЕ" 0 Verified

10:55 Jul 31, 2019

На ден 31.07.2019 година (Среда) забележан е говор на омраза поради етничка припадност на Фејсбук фан страната на интернет порталот "Инфомакс.мк"... More Information » « Less Information

Скопје

"Шиптарска држава" 0 Verified

10:29 Jul 30, 2019

На ден 30.07.2019 (Вторник) забележана е Фејсбук објава со говор на омраза поради етничка припадност и говор на омраза поради политичка припадност.... More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза поради етничка припадност 0 Verified

14:50 Jul 29, 2019

На ден 29.07 (Понеделник) 2019година, порталот за известување вести на фејсбук ''infomax'' објави : '' АРТАН... More Information » « Less Information

Скопје

"Истерајте го ѓаволот шиптарски" 0 Verified

13:02 Jul 25, 2019

На ден 25.07.2019 (Четврток) забележан е говор на омраза поради етничка припадност на обава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија"... More Information » « Less Information

Скопје

Криво ми е што педерите ја растураат Македонија 0 Verified

02:32 Jul 20, 2019

На ден 20.07.2019-та година, во 02:32 часот, регистрирано е говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен... More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 572 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
572 0.28 91.26%