Showing Reports From Feb 16, 2014 to May 12, 2018 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 324 Reports

Говор на омраза кон бегалците 0 Verified

13:32 May 12, 2018

Корисник на социјалната мрежа Фејсбук, ја поставува сликата во коментар на неколку објави поврзани со бегалците, каде што бегалците ги споредува... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

Фејсбук статус на господинот Висар Вишка 0 Unverified

13:57 Apr 08, 2018

Господинот Висар Вишка на својот Фејсбук профил напишал: Новата реформска влада сдсм-дуи со свој “монструм”. Убиец на дете казнет... More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза врз сексуална ориентација 0 Verified

13:09 Mar 22, 2018

Говор на омраза врз основ на сексуална ориентација во коментар на објава на видео за Сигурна куќа за ЛГБТИ лица, во кој ги нарекува лицата со... More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза на етничка припадност 0 Verified

13:09 Mar 16, 2018

По донесувањето на Законот за употреба на јазиците говор на омраза во вид на градити испишани на Институтот за духовно и културно наследство... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза врз сексуална ориентација 0 Verified

18:21 Feb 23, 2018

На неколку вести околу формирањето на интерпарламентарна група за ЛГБТИ, како и на коментари на социјалните мрежи под објавените вести, забележан... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

1-5 of 324 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
324 0.2 90.12%