Showing Reports From Feb 16, 2014 to Jan 18, 2018 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 318 Reports

Говор на омраза врз етничка припадност 0 Verified

17:12 Jan 18, 2018

Графит со говор на омраза забележан во Битола врз основ на етничка припадност, испишан непосредно по објавувањето на новиот закон за употреба... More Information » « Less Information

Bitola, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза врз сексуална ориентација 0 Verified

16:01 Jan 09, 2018

Објавената статија на интернет порталот е индиректен говор на омраза насочен кон ЛГБТИ заедницата, кој се провлекува низ целиот текст, а провоцира... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

Расистички говор на омраза 0 Verified

13:43 Jan 08, 2018

Говор на омраза на отворена страна на социјалната мрежа фејбук, каде што се ширени експлицитни примери на говор на омраза врз етничка припадност... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза врз основ на пол и род 0 Verified

01:58 Dec 21, 2017

Коментарот е напишан од страна на јавна личност Нина Јанева (пеачка) која по повод Меѓународните ден за заштита на сексуалните работнички е... More Information » « Less Information

Skopje, Macedonia (FYROM)

Anonimna prijava 0 Unverified

13:54 Dec 11, 2017

Liceto direktno povikuva na omraza i gi zakanuva dvete drzavi Amerika i Izrael, deka kje gi snema od mapa, so direktni opasni zakani so emotivno... More Information » « Less Information

Studenicani, R. Makedonija

1-5 of 318 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
318 0.22 89.94%