Showing Reports From Feb 16, 2014 to Nov 18, 2018 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
16-20 of 365 Reports

Фејсбук статус на Миленко Неделковски 0 Verified

11:14 Nov 06, 2018

На ден 06.11.2018 ( Вторник), повторно сме сведоци на ширење на говор на омраза од страна на Миленко Неделковски, кој со истото поттикнува и... More Information » « Less Information

Скопје

Фејсбук објава на Миленко Неделковски 0 Verified

13:53 Nov 05, 2018

На ден 05.11.2018 Миленко Неделковски на својот Фејсбук профил објави статус поврзан со настаните во Тетово од страна на Албанска навивачка... More Information » « Less Information

Скопје

Навивачка група од Тетово со говор на омраза 0 Verified

10:04 Nov 05, 2018

На ден 04.11.2018 (недела) е објавено видео на Фејсбук страната "Следиме" од навивачка група од Тетово. На самото видео може да се... More Information » « Less Information

Тетово

Говор на омраза на Фејсбук објава 0 Unverified

13:20 Nov 03, 2018

На Фејсбук страната на "Единствена Македонија" е објавена статија од истоимената интернет страна "edinsvenamakedonija.mk",чиишто... More Information » « Less Information

Скопје

Хомосексуален христијанин 0 Verified

13:40 Nov 02, 2018

На 02.11.2018 на порталот http.pravoslavie.mk беше забележан говор на омраза против лицата кои се идентификуваат како ЛГБТИ лицанарекувајќи... More Information » « Less Information

Скопје

16-20 of 365 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
365 0.21 87.4%