Showing Reports From Feb 16, 2014 to Jul 31, 2019 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
6-10 of 572 Reports

'' Се повеќе џандари и шиптари се педери '' 0 Verified

19:30 Jul 17, 2019

На ден 08.07 (Понеделник) 2019 година,на фејсбук на профил Добро утро Македонци е напишана објава со говор на омраза по повеќе категории : поради... More Information » « Less Information

Скопје

"Педери и Трансџендери се обична бљуткава и леплива ЗАВЕСА позади која уринираат Бугари на Гоце Делчев" 0 Verified

10:59 Jul 04, 2019

На ден 04.07.2019 година (Четврток) се забележува говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук објава од страна... More Information » « Less Information

Скопје

"Педерите се малку и малубројни за среќа" 0 Verified

10:51 Jul 03, 2019

На ден 03.07.2019 година (Среда) забележан е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет на Фејсбук објава од страна на Љупчо... More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет 0 Verified

17:31 Jul 01, 2019

На ден 01.07 (Понеделник) 2019 година, новинарот Миленко Неделковски на неговиот фејсбук профил, објавува слика со текст за ЛГБТ каде се дефинира... More Information » « Less Information

Скопје

Умоболни ви фали нешто во главата 0 Verified

13:33 Jul 01, 2019

На 01.07.2019 година на фејсбук страната на Хелсиншки комитет во пораки беше испратена порака од страна на Mujo Elezovic која содржи говор на... More Information » « Less Information

Скопје

6-10 of 572 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
572 0.28 91.26%