Showing Reports From Feb 16, 2014 to Jan 02, 2019 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 396 Reports

“Не се тачни...педеришта грди...”- Говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет. 0 Verified

01:09 Jan 02, 2019

На ден 02.01.2019 (среда) веб магазинот “Фемина” на својот Фејсбук профил има објавено статија од истоименуот портал која гласи:”Празнична... More Information » « Less Information

Скопје

“vakvi pobesneti kurvista treba odma na triupci stavanje I sonoz za kremenadli secenje...”-Говор на омраза поради пол и род во коментари на Фејсбук. 0 Verified

13:59 Dec 27, 2018

На ден 27.12.2018 (четврток) забележана е Фејсбук објава од страна на Миленко Неделковски на која во коментарите за истата е забележан говор... More Information » « Less Information

Скопје

'' смрдливата глава..'' '' вратот да е го скршеше,,," 0 Verified

10:12 Dec 25, 2018

На ден 25.12.2018 година, INFOMAX NEWS MACEDONIA на нивен фејсбук профил објавуваат вест за '' Кубачот на Шеќеринска побара амнестија:Панче... More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 396 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
396 0.22 88.13%