Showing Reports From May 05, 2013 to Aug 30, 2021 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 1721 Reports

Коментари- Радио слободна Европа (ЛГБТИ Права) 0 Verified

15:29 Aug 30, 2021

На 28 август, објавена е вест со наслов, Правата на ЛГБТИ унапредени,но хомофобијата сеуште присутна. Под овој текст има десетици коментари... More Information » « Less Information

Скопје

Фејсбук објава за трансфер на македонски кошаркар во Шпанија - Штип 0 Verified

21:16 Aug 10, 2021

На фејсбук медиумот „Sport – media.mk“, е објавена вест во која се зборува за трансфер на македонски кошаркар во редовите... More Information » « Less Information

Штип

Коментар за нечеститањето од страна на албанското население во РСМ за теквандо успехот на ЛОИ во Токио. 0 Verified

12:30 Jul 27, 2021

Коментар за нечеститањето од страна на албанското население во РСМ за теквандо успехот на ЛОИ во Токио, користејќи го терминот „шиптар“. More Information » « Less Information

Скопје

Фејсбук објава за ЛГБТ+ права во Црна Гора и говор на омраза во контекст на објавата. - Штип 0 Verified

17:23 Jul 25, 2021

На фејсбук профилот на штипјанецот „Донче Танески“, е објавена вест во која се зборува за добиени права на ЛГБТ + заедницата ви... More Information » « Less Information

Штип

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци. 0 Verified

12:45 Jul 24, 2021

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци, користејќи се со термините „шиптар“ и „шиптарски“. More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 1721 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1721 0.56 96.34%