Showing Reports From May 05, 2013 to Aug 30, 2021 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
21-25 of 1721 Reports

Говор на омраза на твитер кон физичкиот изглед на геј популацијата. 0 Verified

20:47 Jul 03, 2021

Говор на омраза на твитер кон физичкиот изглед на геј популацијата, нарекувајќи ги „дебели педери“ More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики. 0 Verified

14:49 Jun 28, 2021

Говор на омраза во дискусија на твитер за застарени семејни вредности и навики, забележувајќи говор на омраза кон жените како полова категорија,... More Information » « Less Information

Скопје

Коментари со говор на омраза предизвикани од објава на веб – порталот „А1on.mk“ - Штип 0 Verified

17:17 Jun 27, 2021

На фејсбук профилот на веб-порталот „A1on.mk“, е објавена вест во која се зборува за физичко насилство од страна на полицијата во... More Information » « Less Information

Штип

21-25 of 1721 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1721 0.56 96.34%