Showing Reports From May 05, 2013 to Aug 30, 2021 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
11-15 of 1721 Reports

Објава со говор на омраза на твитер во однос на кандидат за градоначалник во Лозово. 0 Verified

18:05 Jul 14, 2021

Објава со говор на омраза на твитер во однос на кандидат за градоначалник во Лозово, користејќи термини како „комуњари“, „педери“... More Information » « Less Information

Штип

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ. 0 Verified

22:36 Jul 13, 2021

Говор на омраза во однос на распишани огласи за вработување во Народна Банка на РСМ, користејќи се со терминот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

Фејсбук објава за англиски навивач и говор на омраза во коментар. - Штип 0 Verified

19:03 Jul 13, 2021

На фејсбук медиумот „Shilo Magazine Шило Магазин“, е објавена вест во која се зборува за одреден фудбалски навивач кој истетовирал... More Information » « Less Information

Штип

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ. 0 Verified

19:08 Jul 12, 2021

Говор на омраза насочен кон припадниците од албанската националност во РСМ, користејќи го терминот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза во однос на навивачките определби за финалето на Европското првенство во фудбал. 0 Verified

13:12 Jul 11, 2021

Говор на омраза во однос на навивачките определби за финалето на Европското првенство во фудбал, користејќи го терминаот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

11-15 of 1721 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1721 0.56 96.34%