Showing Reports From May 05, 2013 to Aug 30, 2021 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
6-10 of 1721 Reports

Објава на Тера Телевизија 0 Verified

11:48 Jul 24, 2021

Од страна на порталот Тера телевизја беше споделена вест за трибината која ја одржа СДСМ во амфитеатарот Хераклеа во Битола под мотото "Најдоброто... More Information » « Less Information

Битола

Твитер - говор на омраза во однос на Законот за државјанство кој е вобраниска процедура. 0 Verified

14:00 Jul 22, 2021

Твитер - говор на омраза во однос на Законот за државјанство кој е вобраниска процедура, користејќи се со терминот „Шиптари“. More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза насочен кон албанските навивачи во РСМ. 0 Verified

20:36 Jul 19, 2021

Говор на омраза насочен кон албанските навивачи во РСМ, нарекувајќи ги „козојебци“. More Information » « Less Information

Скопје

Говор на омраза во однос на дискриминација против ЛГБТ+ заедницата. 0 Verified

23:11 Jul 16, 2021

Говор на омраза во однос на дискриминација против ЛГБТ+ заедницата, каде се користи терминот педери. More Information » « Less Information

Штип

Говор на омраза во однос на блокирање профили на твитер. 0 Verified

18:28 Jul 14, 2021

Говор на омраза во однос на блокирање профили на твитер, користејќи го терминот шиптари. More Information » « Less Information

Скопје

6-10 of 1721 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
1721 0.56 96.34%