Showing Reports From Feb 16, 2014 to Oct 29, 2019 Change Date Range

Or choose your own date range:

From: To: Go
1-5 of 605 Reports

Само шиптар и семафор работат во недела 0 Verified

07:26 Oct 29, 2019

На ден 29.09.2019-та година, во 07:26 часот, регистриран е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен од твитер профилот @shilikurant.... More Information » « Less Information

Скопје

Авандарден исламист може да ебе и 9 годишни момчиња 0 Verified

01:54 Oct 27, 2019

На ден 27.09.2019-та година, во 01:54 часот, регистрирано е говор на омраза поради религија и религиско уверување, објавен на твитер профилот... More Information » « Less Information

Скопје

twit na socijalna mreza twitter 0 Verified

10:09 Oct 03, 2019

twit objaven od korisnik na soc mreza govor na omraza kon romskata zaednica More Information » « Less Information

Скопје

Политичарите се педери, барем комуњарите 0 Verified

09:31 Sep 29, 2019

На ден 29.09.2019-та година, во 09:31 часот е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација/политичка припадност, објавен од... More Information » « Less Information

Скопје

"ИМА ПЛЕМЕТО ДА ВИ ГО ЗАПАЛЕМЕ ШИПТАРСКО БЕ !" 0 Verified

10:45 Sep 28, 2019

На ден 28.09.2019 година (Сабота) забележана е објава со говор на омраза поради етниччка припадност во Фејсбук групата "Националистичка... More Information » « Less Information

Скопје

1-5 of 605 Reports

Filter Reports By

Clear Category

Clear Location

Clear Type

Clear Media

Filter reports that contain…

Clear Verification

Clear Custom Fields

Кривични дела

Вие сте

Место каде се случил говор на омраза

Медиум

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:

Јавен настан

Јавен простор

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите

Пријавивте ли во полиција?

Како реагираше полицијата? (можни се повеќе одговори)

препорачан орган од полицијата:

Дали сте задоволни од односот на полицијата?

Дали пријавивте на друго место?

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст

Висина

Тежина

Боја на коса

Специфични белези (облека, тетоважи, накит итн)

Total Reports Avg Reports Per Day % Verified
605 0.29 91.74%