Верифицирано

Говор на омраза, навреди и омаловажувања на фејсбук странката на ЛГБТИ Центарот за подршка

13:50 Oct 9 2018 Скопје

Опис
По објавување на извештајот за имплементација на Препораката на Совет на Европа во борба против дискриминација врз основа на сексуална дискриминација и родов идентитет и препораки до Владата, од страна на ЛГБТИ Центарот на својата фејсбук страна е забележан говор на омраза и омаловажувања на лицата со поинаква сексуална ориентација.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0