Верифицирано

Говор на омраза врз етничка припадност

10:31 Feb 2 2018 Скопје

Опис
Во емисијата на Миленко Неделковски, „Лејт најт шоу“ која се емитува на Канал 5, гостинката во емисијата, Мирка Велиновска употребува погрдни и навредливи зборови за албанската етничка заедница во земјава и пошироко, претставувајќи ја како непријател на македонската етничка заедница. Велиновска изнесува тврдење дека „ќе има терор на улиците“ во Македонија, како одговор на гореспоменатите општествено политички процеси, со тоа поттикнувајќи меѓуетнички тензии и нетрпеливост.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0