Верифицирано

Говор на омраза врз етничка припадност

17:12 Jan 18 2018 Bitola, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза врз етничка припадност
Опис
Графит со говор на омраза забележан во Битола врз основ на етничка припадност, испишан непосредно по објавувањето на новиот закон за употреба на јазиците.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Govor na omraza vrz seksualna orientacija

01:07 Jun 16, 2016

Bitola, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Говор на омраза кон мигрантите

10:00 Aug 08, 2017

Bitola, Macedonia (FYROM), 0 Kms

Говор на омраза

13:23 May 23, 2014

Битола, 0.24 Kms